Ingrediënten
Tomaten, 4 stuks
Basilicum vers, een handje
Olijfolie
Peper en zout
Stokbrood, 8 sneetjes
Knoflook, 1 teentje
Burrata, 1 bol (of ander topping naar keuze: geitenkaas, parmaham, ...)
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de tomaten in fijne blokjes. Indien gewenst kan je ook de pel en de pitjes verwijderen. Snijd de basilicum in stukjes.
Stap 2
Meng de tomaten, basilicum en olijfolie. Kruid af met peper en zout.
Stap 3
Snijd het stokbrood (of ciabatta) schuin in sneetjes. Besprenkel met olijfolie en grill het brood aan beide kanten in een grillpan. Je kan ze ook in de oven steken op 200Ā°C voor ongeveer 5-10 minuten, tot ze lekker krokant zijn.
Wrijf met een teentje look over de bovenkant van de knapperige broodjes.
Stap 4
Beleg de broodjes met het tomatenmengsel.
Stap 5
Snijd de burrata in schijfjes en leg dit op de tomaatjes. Werk af met basilicum.
Je kan ook gebruik maken van andere toppings.