top of page

Kruidenkaas pasta

Bereidingstijd

30 Minutes

Porties 

4 porties

Ingrediënten 

  • Kruidenkaas (vb: Boursin, huismerk kruidenkaas), 1 verpakking (+-150 gram)

  • Snoeptomaten/kerstomaten, 500 gram

  • Rode ajuin, groot, 1 stuk

  • Knoflook, 4 teentjes

  • Olijfolie

  • Kruiden (gedroogd): tijm, oregano, baslilicum, ..

  • Peper en zout

  • Pasta naar keuze, 350 gram

  • Spinazie, 50-100 gram

  • Kip (kan ook met een andere eiwitbron zoals zalm, kikkererwten, ..), 500 gram

  • Room light 7%, 250 ml

Bereidingswijze 

Stap 1


Verwram de oven voor op 200°C.


Stap 2


Pak een hittebestendige schaal. Leg de kruidenkaas in het midden van de schaal. Strooi de snoeptomaten erlangs. Snijd de ajuin in grove stukken en leg in de schaal. Pel de look en leg de teentjes bij de rest in de schaal.

Besprenkel het geheel met olijfolie en kruid af. Plaats de ovenschaal voor 25 minuten in de oven.


Stap 3


Breng een pot licht gezouten water aan de kook en maak de pasta klaar. Zie de verpakking voor de bereidingswijze.


Stap 4


Kuis en was de spinazie. Laat het water uitlekken.


Stap 5


Snijd de kip in reepjes.

Kruid de kip met kruiden naar keuze, bak in olijfolie tot deze goudbruin is.


Stap 6


Haal de ovenschaal uit de oven en plet alles met een vork. Voeg de room, de kip en de spinazie toe en meng alles tot een gehaal.


Stap 7


Serveer de pasta met de saus. Bon appétit!

bottom of page